Nepleťte si fondán s marcipánem

http://www.cukrarkam.cz/Gel-na-jedly-papir?sort=3 Zkušené cukrářky znají tento rozdíl, protože s oběma typy denně pracují. Fondán je vlastně taková vyšlehaná cukrová substance, která je zcela odlišná od hmoty marcipánové, která je zpracovávána z mandlí a cukru. Ve výsledném efektu lze ale obě zpracované substance použít ke stejným účelům. K jakým? To už jistě tušíte. Kdo by neznal krásně ozdobené dorty a zákusky, které vzejdou ze šikovných rukou cukrářek. A nemusí to být jen cukrářky profesionální. Mnoho hospodyněk se amatérsky pouští do sladkých překvapení pro své nejbližší.

Abyste nemuseli sami tvořit

Protože je ovšem obyčejně každá hospodyňka zaměstnaná na plný úvazek, nemívá dost času na vlastní výrobu jedné nebo druhé substance. Naštěstí je možné si polotovar koupit a pak už jen stačí vyrábět a tvořit postavičky, květiny, nebo jiné ozdoby, které šikovné ruce dokážou. Mnohé hospodyňky mají pečení netradičních dortů a dezertů jako své hobby, při kterém přijdou na jiné myšlenky, a proto se věnují třeba i výrobě. Pomocí potravinářských barviv pak bílou substanci promění v takovou, jakou budou potřebovat.

300x300ekopleny-1515522297.jpg
Nepleťte si fondán s marcipánem
Ohodnoťte příspěvek